EN

Αιγοπρόβεια Γραβιέρα

//Αιγοπρόβεια Γραβιέρα
Αιγοπρόβεια Γραβιέρα 2018-01-30T11:13:55+00:00

Η γραβιέρα είναι ένα σχετικά πρόσφατο απόκτημα της παλέτας των ελληνικών τυριών αφού παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 20ό αιώνα στην Πελοπόννησο. Γρήγορα όμως διαδόθηκε και αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό και παράγεται σε πολλά γεωγραφικά σημεία της χώρας μας.

Είναι ένα σκληρό τυρί με γλυκιά βουτυράτη γεύση που μοιάζει με το κεφαλοτύρι χωρίς να είναι τόσο αλμυρό. Τρώγεται σαν επιτραπέζιο ή ακόμα και με μέλι όπως συνηθίζεται στην Κρήτη.

Στην Ελλάδα κάθε περιοχή έχει την δικιά της γραβιέρα. Έτσι και το τυροκομείο Προίκα έχει τις δικιές του γραβιέρες. Μία από αυτές είναι η αιγοπρόβεια γραβιέρα.

Είναι ένα σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και βελτιωτικά, έχει ευχάριστη γεύση και απολαυστική γλυκιά επίγευση.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g για τη γραβιέρα

Ενέργεια 1479KJ/356Kcal
Πρωτεΐνες 27g
Υδατάνθρακες 1,1g
εκ των οποίων Σάκχαρα 0,4g
Λιπαρά 27g
εκ των οποίων Κορεσμένα 19g
Αλάτι 3g

Διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να αναδεικνύονται όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.

Μικρό μυστικό: Αφήστε την 2 ώρες εκτός ψυγείου πριν την καταναλώσετε και απολαύστε μια αυθεντική ελληνική νοστιμιά!

Διατίθεται σε κεφάλια των 8 kg, σε μισά κεφάλια των 4 kg και σε μικρές συσκευασίες σταθερού και κυμαινόμενου βάρους.

  • Γραβιέρα Προίκα Αιγοπρόβεια
  • γραβιέρα πρόταση_σερβιρίσματος