Καπνιστό Προίκα Σοχού Αιγοπρόβειο

//Καπνιστό Προίκα Σοχού Αιγοπρόβειο
Καπνιστό Προίκα Σοχού Αιγοπρόβειο 2017-12-05T23:15:04+00:00

Τα παλαιότερα χρόνια το κάπνισμα ως διαδικασία σχετιζόταν με το κρέας και τα ψάρια και ήταν ένας τρόπος συντήρησης την εποχή που δεν υπήρχαν ψυγεία. Το άρωμα του καπνού όμως προσέδιδε και μια ιδιαιτερότητα στην γεύση που ήταν ευχάριστη και γαργαλιστική.

Έτσι, άρχισε το κάπνισμα να γίνεται και σε άλλα τρόφιμα, όπως είναι τα τυριά, με σκοπό όχι την συντήρηση αλλά την γευστική απόλαυση.

Η εταιρεία ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. έχοντας στην παλέτα των τυριών της πολλά και επιλεγμένα τυριά αποφάσισε να δημιουργήσει την υπέρβαση πρωτοπορώντας και να παράξει ένα ελληνικό αιγοπρόβειο καπνιστό ημίσκληρο τυρί, επειδή όλα τα καπνιστά της αγοράς είναι από αγελαδινό γάλα ή εισαγόμενα.

Έχοντας τεράστια αποθέματα εμπειρίας στα αιγοπρόβεια τυριά, η εταιρεία κατάφερε να δώσει στον καταναλωτή, σαν καρπό μιας ορθολογικής τυροκομικής διαχείρισης, ένα ανεπανάληπτο καπνιστό τυρί που συνδυάζει την δύναμη της γεύσης ενός αιγοπρόβειου τυριού με την ιδιαιτερότητα που προσδίδει το κάπνισμα σε μια απόλυτη αρμονία. Αυτό είναι το ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ.

Είναι ένα ημίσκληρο τυρί από ελληνικό και μόνον αιγοπρόβειο γάλα και σύμφωνα πάντα με τις αρχές της εταιρείας, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, που ωριμάζει πάνω από τρεις μήνες κρεμασμένο με σχοινί σε ιδιαίτερες συνθήκες.

Το ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ  έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα που του επιτρέπει να καπνίζεται ομοιόμορφα και το κάνει ελκυστικά μοναδικό. Η ισορροπία των αισθήσεων της γεύσης και της όσφρησης που δίνει είναι απολαυστική και ολοκληρώνεται από την επίγευση που χωρίς φειδώ χαρίζει την αίσθηση της πληρότητας. Συνδυάζοντας την φιλικότητα της γεύσης με την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του καπνού το ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ καταφέρνει  να γίνεται ο άρχοντας της παρέας.

Συνδυασμένο με ουίσκι, με ένα κρασί από την ποικιλία των chardonnay περασμένο από βαρέλι ή κάποιο άλλο πλούσιο τοπικό κρασί απογειώνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Στο τραπέζι σερβίρεται ωμό σαν ορεκτικό, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φαγητά φούρνου σε μικρές ποσότητες για να προσδώσει τα αρώματά του.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g

Ενέργεια 1538KJ/371Kcal
Πρωτεΐνες 23,7g
Υδατάνθρακες 1,5g
εκ των οποίων Σάκχαρα <0,1g
Λιπαρά 30g
εκ των οποίων Κορεσμένα 20,3g
Αλάτι 2,6g

Διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού μείνει περίπου δύο ώρες εκτός ψυγείου, για να αναδεικνύονται όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Διατίθεται σε πουγκιά του 1 kg και σε μικρές συσκευασίες τετάρτων.

 

  • ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ ΑΠΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ