EN

Κασέρι Προίκα Σοχού Εξαιρετικά Παλαιωμένο

//Κασέρι Προίκα Σοχού Εξαιρετικά Παλαιωμένο
Κασέρι Προίκα Σοχού Εξαιρετικά Παλαιωμένο 2018-02-13T21:21:34+00:00

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ είναι ένα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα στο Σοχό του Νομού Θεσσαλονίκης από την ίδια οικογένεια για περισσότερο από έναν αιώνα.

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ είναι ένα από τα γνωστότερα τυριά της Μακεδονίας. Παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Προίκα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά αλλά μόνον από γάλα επιλεγμένων ζώων που βόσκουν ελεύθερα, αλάτι και πυτιά.

Ο φυσικός τρόπος παραγωγής του και η αβίαστη ωρίμανση του για περίπου έναν χρόνο, δημιουργούν προϋποθέσεις για την ανάδειξη μιας πολυδυναμικής γεύσης με ιδιαίτερη προσωπικότητα, διανθισμένης από μια γοητευτική αρωματική ποικιλία που απογειώνει την γευστική απόλαυση και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου.

Η απόλυτη αυτή απόλαυση ολοκληρώνεται από την μοναδική επίγευση που διατηρεί για πολλή ώρα μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας.

Η εκπληκτική αυτή συμπύκνωση γεύσης και αρωμάτων το κάνουν να είναι μοναδικό, αναγνωρίσιμο και μη συγκρίσιμο με κανένα του είδους του. Έτσι κατάφερε να νοστιμίσει το κολατσιό τριών γενιών και να μαγνητίσει τους καταναλωτές του.

Την μοναδικότητα αυτή την απογειώσαμε ωριμάζοντας το κασέρι για πάνω από έναν χρόνο, για να δώσουμε στον απαιτητικό λάτρη των τυριών ένα κορυφαίο τυρί, το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ.

Στον αγώνα της παλαίωσης αγγίξαμε τα όρια της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας και της υπομονής, στοιχηματίζοντας στον πειρασμό της απόλαυσης που αποζητά ένας απαιτητικός καταναλωτής και καταφέραμε να του δώσουμε ένα εξαιρετικά παλαιωμένο τυρί ως τρόπαιο για το τραπέζι του.

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ λοιπόν, φτασμένο στο ιδανικό σημείο ωρίμανσης, είναι ένα τυρί με τελείως δικό του χαρακτήρα, με έντονη προσωπικότητα, μεστή και στιβαρή γεύση και με ιδιαίτερη ανεπανάληπτη επίγευση που δίνει την αίσθηση της ευχάριστης πληρότητας.

Η μαύρη ετικέτα του το διαφοροποιεί από το κλασσικό κασέρι που η ωρίμανση του φτάνει μέχρι τους 12 μήνες.

Καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κυρίως ωμό σαν μεζές που συνοδεύει το ούζο και τα κόκκινα δυνατά κρασιά.

Συνδυάζεται άψογα με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g

Ενέργεια 1538KJ/371Kcal
Πρωτεΐνες 23,7g
Υδατάνθρακες 1,5g
εκ των οποίων Σάκχαρα <0,1g
Λιπαρά 30g
εκ των οποίων Κορεσμένα 20,3g
Αλάτι 2,6g

Διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, αφού μείνει περίπου δύο ώρες εκτός ψυγείου, για να αναδεικνύονται όλα τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του.
Το κασέρι διατίθεται σε κεφάλια των 8 κιλών και σε μικρές συσκευασίες σταθερού και κυμαινόμενου βάρους.

  • κασέρι προίκα παλαιωμένο
  • κασέρι παλαιωμένο
  • Κάσερι Προίκα Εξαιρετικής Παλαίωσης κεφάλι
  • κασέρι εξαιρετικής παλαίωσης

ΤΥΡΙΑ ΠΟΠ – ΚΑΣΕΡΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ

Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο, όπως το κασέρι, να είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν. Είναι μια εγγύηση διαρκείας που μπορεί αναμφίβολα να χρησιμοποιείται για το προϊόν επί αιώνες, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εναπόκεινται στον πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές αυτές να τα διατηρήσει και να τα αναπτύξει.