EN

Κασέρι Χαμηλής Αλατότητας

//Κασέρι Χαμηλής Αλατότητας
Κασέρι Χαμηλής Αλατότητας 2018-02-13T21:15:31+00:00

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ είναι ένα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα στο Σοχό του Νομού Θεσσαλονίκης από την ίδια οικογένεια για περισσότερο από έναν αιώνα.

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ είναι ένα από τα γνωστότερα τυριά της Μακεδονίας. Παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Προίκα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά αλλά μόνον από γάλα επιλεγμένων ζώων που βόσκουν ελεύθερα, αλάτι και πυτιά.

Ο φυσικός τρόπος παραγωγής του και η αβίαστη ωρίμανση του για περίπου έναν χρόνο, δημιουργούν προϋποθέσεις για την ανάδειξη μιας πολυδυναμικής γεύσης με ιδιαίτερη προσωπικότητα, διανθισμένης από μια γοητευτική αρωματική ποικιλία που απογειώνει την γευστική απόλαυση και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου.

Η απόλυτη αυτή απόλαυση ολοκληρώνεται από την μοναδική επίγευση που διατηρεί για πολλή ώρα μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας.

Η εκπληκτική αυτή συμπύκνωση γεύσης και αρωμάτων το κάνουν να είναι μοναδικό, αναγνωρίσιμο και μη συγκρίσιμο με κανένα του είδους του. Έτσι κατάφερε να νοστιμίσει το κολατσιό τριών γενιών και να μαγνητίσει τους καταναλωτές του.

Η εταιρεία ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. στην προσπάθεια της να βρίσκεται κοντά στους καταναλωτές και αφουγκραζόμενη τα μηνύματα της εποχής παρήγαγε αυτό το ίδιο κατά τα άλλα προϊόν, αλλά με λιγότερο αλάτι για να καλύψει τους καταναλωτές που θέλουν λιγότερο αλάτι στην διατροφή τους χωρίς εκπτώσεις στη γεύση και στην επίγευση.

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΛΑΤΟΤΗΤΑΣ έχει τα ίδια γευστικά και αρωματικά γνωρίσματα με το κλασικό κασέρι αλλά με λιγότερη ένταση στην αλατότητα. Είναι ευχάριστο, ισορροπημένο, ντελικάτο στη γεύση και απολαυστικό στην επίγευση.

Είναι ένα επιτραπέζιο τυρί που απογειώνει την απλότητα της απόλαυσης μιας φέτας ψωμιού με κασέρι την ώρα της γαργαλιστικής δεκατιανής ή απογευματινής πείνας και λιωμένο δίνει άρωμα και ένταση στην σπιτική πίτσα που χρωματίζει τα βράδια μικρών και μεγάλων. Μαγειρεμένο σε σουφλέ, ογκρατέν και παστίτσιο χαρίζει απλόχερα την ιδιαιτερότητα και την ένταση της γεύσης του.

Συνοδεύει κρασιά, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Το κασέρι ΠΡΟΙΚΑ ΣΟΧΟΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΛΑΤΟΤΗΤΑΣ λοιπόν, δίνει την ευκαιρία και σε όσους επιθυμούν να καταναλώνουν περιορισμένο αλάτι στη διατροφή τους να απολαμβάνουν όλες τις γευστικές επιλογές που μπορεί να προσφέρει το αυθεντικό κασέρι.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g

Ενέργεια 1538KJ/371Kcal
Πρωτεΐνες 23,7g
Υδατάνθρακες 1,5g
εκ των οποίων Σάκχαρα <0,1g
Λιπαρά 30g
εκ των οποίων Κορεσμένα 20,3g
Αλάτι 1,6g

Διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 εως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να αναδεικνύονται όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Μικρό μυστικό: Αφήστε το κασέρι 2 ώρες εκτός ψυγείου πριν το καταναλώσετε και απολαύστε μια αυθεντική ελληνική νοστιμιά!

Διατίθεται σε κεφάλια των 8 κιλών, σε φόρμες των 3 κιλών και σε μικρές συσκευασίες σταθερού και κυμαινόμενου βάρους.

  • κασέρι προίκα χαμηλής αλατότητας
  • κασέρι χαμηλής αλατότητας
  • κασέρι χαμηλής αλατότητας
  • Κασέρι χαμηλής αλατότητας κεφάλι
  • Κασέρι χαμηλής αλατότητας μισό κεφάλι
  • Κασέρι χαμηλής αλατότητας μικρή συσκευασία

ΤΥΡΙΑ ΠΟΠ – ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΛΑΤΟΤΗΤΑΣ

Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο, όπως το κασέρι, να είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν. Είναι μια εγγύηση διαρκείας που μπορεί αναμφίβολα να χρησιμοποιείται για το προϊόν επί αιώνες, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εναπόκεινται στον πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές αυτές να τα διατηρήσει και να τα αναπτύξει.