EN

Κεφαλοτύρι Αιγοπρόβειο

//Κεφαλοτύρι Αιγοπρόβειο
Κεφαλοτύρι Αιγοπρόβειο 2018-01-30T11:22:53+00:00

Το κεφαλοτύρι είναι ένα δημοφιλές και πολύ γνωστό τυρί που έχει τις ρίζες του στην Βυζαντινή εποχή.

Είναι ένα σκληρό και αλμυρό τυρί που διατηρεί την γεύση του ακόμη και μαγειρεμένο. Γι’ αυτό θεωρείται το ιδανικό τυρί για σαγανάκι στο τηγάνι ή στη σχάρα. Όσο ωριμάζει γίνεται πιο ξερό και αποκτά πιο δυνατή γεύση, γι’ αυτό είναι το ιδανικό τυρί για τρίψιμο στα μακαρόνια, στο παστίτσιο, πάνω από κρέας, πάνω από τις ωμές ή βραστές σαλάτες ή για τα μαγειρευτά λαχανικά.

Το κεφαλοτύρι παράγεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς παρότι στην κατανάλωση την μεγαλύτερη μερίδα κατέχει το εισαγόμενο κεφαλοτύρι που είναι από αγελαδινό γάλα και έχει άχρωμη και ουδέτερη γεύση.

Στην εταιρεία ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ ΑΕ το κεφαλοτύρι που παράγεται είναι από αιγοπρόβειο γάλα, γι’αυτό είναι ένα τυρί με γεύση, ταυτότητα και αρώματα που του χαρίζει το γάλα των ζώων ελεύθερης βοσκής.

Μικρά μυστικά…..:

  • Κόβεται με μαχαίρι που δεν έχει δόντια.
  • Αφήστε το 2 ώρες έξω από το ψυγείο πριν καταναλωθεί για να αποδώσει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g για το αιγοπρόβειο κεφαλοτύρι

Ενέργεια 1568KJ/377Kcal
Πρωτεΐνες 28g
Υδατάνθρακες 0,8g
εκ των οποίων Σάκχαρα 0,3g
Λιπαρά 29g
εκ των οποίων Κορεσμένα 20g
Αλάτι 3,5g

Διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να αναδεικνύονται όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.

Διατίθεται σε κεφάλια των 8 kg, σε μισά κεφάλια των 4 kg και σε μικρές συσκευασίες σταθερού και κυμαινόμενου βάρους.

  • κεφαλοτύρι πρόταση σερβιρίσματος
  • κεφαλοτύρι πρόταση σερβιρίσματος