Σταματίνια

/Σταματίνια
Σταματίνια 2018-01-03T11:46:29+00:00

Μια ολόκληρη οικογένεια που απαρτίζεται από ημίσκληρα τυριά με προσθήκη αρτυμάτων.

Τα Σταματίνια παρασκευάζονται από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά και τα αρτύματά τους είναι φυσικά και επιλεγμένα. Γι΄ αυτό διατηρούν την γεύση ενός παραδοσιακού τυριού που όμως είναι πρωτοποριακή λόγω της προσθήκης των αρτυμάτων.

Παράγονται σε επτά γεύσεις και το κάθε ένα είναι ιδιαίτερο και μοναδικό:

Ελκύουν τον καταναλωτή με το πρωτότυπο κυλινδρικό τους σχήμα και τον δικαιώνουν για την επιλογή του με την μοναδικότητα της γεύσης και της επίγευσής τους. Λόγω του σχήματος και της διαδικασίας παραγωγής τους έχουν μικρή υγρασία στην μάζα τους με αποτέλεσμα να έχουν πλούσια γεύση που αρωματίζεται από τα αρτύματα που περιέχουν.

Σερβίρονται κομμένα σε λεπτά φετάκια σε πιατέλες τυριών. Ωμά ή ψημένα επάνω σε κομμάτια ψωμιού δημιουργούν εντυπωσιακά και πεντανόστιμα καναπεδάκια. Τριμμένα δημιουργούν ιδιαίτερες σάλτσες που συνοδεύουν ζυμαρικά ή συμμετέχουν σε δημιουργία κρούστας σε φαγητά φούρνου. Συνοδεύονται από ούζο ή κόκκινο κρασί.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g για το σταματίνι

Ενέργεια 1538KJ/371Kcal
Πρωτεΐνες 23,7g
Υδατάνθρακες 1,5g
εκ των οποίων Σάκχαρα <0,1g
Λιπαρά 30g
εκ των οποίων Κορεσμένα 20,3g
Αλάτι 2,6g

Διατηρούνται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να αναδεικνύονται όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους.

  • Τυροκομικά Προίκα Σταματίνια
  • Τυροκομικά Προίκα Σταματίνια 2
  • σταματίνι μαύρο πιπέρι
  • σταματίνι πέστο
  • σταματίνι 4 πιπέρια

ΗΜΙΣΚΛΗΡΑ ΤΥΡΙΑ – Σταματίνι

Ημίσκληρα είναι τα τυριά που, όπως το σταματίνι, παράγονται σε δύο στάδια. Το γάλα πήζεται και παίρνουμε ένα πρώτο τυρί το πρόπηγμα (μπασκί). Στην συνέχεια το μπασκί κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και ζυμώνεται μέσα σε νερό θερμοκρασίας 85 °C και μεταβάλλεται σε μια εύπλαστη μάζα σαν ζυμάρι. Στο στάδιο αυτό αλατίζονται και μορφοποιούνται. Η διαδικασία αυτή της επεξεργασίας τους προσδίδει την ικανότητα να λιώνουν όταν θερμαίνονται.

Η ποιότητα των τυριών αυτών έχει άμεση σχέση με την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται και από την παλαιότητά τους:

  • Τα ανώτερα ποιοτικά τυριά παράγονται από φρέσκο ελληνικό γάλα και διαφέρουν αισθητά από τα άλλα.
  • Κάποια παράγονται  από εισαγόμενο μπασκί, δηλαδή έρχονται στην χώρα μας  μετά το πρώτο στάδιο επεξεργασίας, έχουν πολύ μικρό χρόνο ωρίμανσης και είναι μόνον από αγελαδινό γάλα.
  • Τέλος, υπάρχουν και αυτά που παράγονται χωρίς τη χρήση γάλακτος.

Η κασερία της ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. παράγει πολλά και ποιοτικά ημίσκληρα τυριά αποκλειστικά από ελληνικό αιγοπρόβειο ή αγελαδινό γάλα της περιοχής του Σοχού. Χωρίς πρόσθετα , συντηρητικά,  βελτιωτικά ή τεχνολογικά βοηθήματα είναι προικισμένα  με μοναδική γεύση και επίγευση και κατέχουν επάξια ηγετική θέση στον χώρο των τυριών.