EN

Σταματίνια – Τυράκια με βασιλικό και δυόσμο (Περιοδικό «Οινοχόος» Δεκέμβριος 2005)

///Σταματίνια – Τυράκια με βασιλικό και δυόσμο (Περιοδικό «Οινοχόος» Δεκέμβριος 2005)

Σταματίνια – Τυράκια με βασιλικό και δυόσμο (Περιοδικό «Οινοχόος» Δεκέμβριος 2005)

Εδώ έχουμε να κάνουμε με χειροποίητα τυράκια από φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό και γίδινο γάλα σε μια κομψή μακρόστενη κυλινδρική φόρμα. Παράγονται στον Σοχό Θεσσαλονίκης, ένα ένα στο χέρι σε πολύ μικρές ποσότητες και γι’ αυτό είναι αρκετά σπάνια. Τα «σταματίνια» καρυκεύονται με τρία διαφορετικά υλικά και κυκλοφορούν σε τρεις αντίστοιχους τύπους: με μαύρο πιπέρι, με ρίγανη και κόκκινη πιπεριά. Είναι ιδανικά για μπουφέδες, λόγω του σχήματος και των πικάντικων αρωμάτων τους, και αποτελούν μοναδική επιλογή για καναπεδάκια. Εξαιρετικό αποτέλεσμα έχουμε αν βάλουμε πάνω σε φετάκια ψωμιού λεπτές ροδέλες από «σταματίνια» και τα ψήσουμε ελαφρώς στο φούρνο. Κυκλοφορούν σε συσκευασία των 300 γρ.

2015-05-28T10:33:09+00:00

Το σχόλιό σας