Τυρί Κατσικίσιο

/Τυρί Κατσικίσιο
Τυρί Κατσικίσιο 2017-12-06T11:06:58+00:00

Το  ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΠΡΟΙΚΑ  είναι ένα δημοφιλές τυρί με φανατικούς καταναλωτές. Παρασκευάζεται από επιλεγμένο γίδινο γάλα ζώων, ντόπιων φυλών,  που βόσκουν ελεύθερα στα βοσκοτόπια της περιοχής του Σοχού και του όρους Βερτίσκου χωρίς όμως πρόσθετα, βελτιωτικά ή άλλα βοηθήματα. Είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει όλα τα προτερήματα του γίδινου γάλακτος, την αρωματική γεύση της ορεινής πανίδας και χλωρίδας αλλά και την μοναδική επίγευση ενός αγνού τυριού. Διαθέτει  την σκληρότητα που απαιτείται ώστε να κόβεται ακόμα και λεπτές φέτες. Ελαφρύ αλλά εξαιρετικά εύγεστο, με ισορροπημένη οξύτητα και με μεγάλη ωρίμαση αποδίδει στον καταναλωτή την αυθεντική γεύση  του ελληνικού τυριού .Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αποδίδει καλύτερα όλα τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά που του έχει προσδώσει η πολύμηνη ωρίμανση. Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο συνοδευτικό, ωμό, σε κύρια πιάτα, σε σαλάτες, σε πίτες και σε πολλά μαγειρεμένα πιάτα  χαμηλής οξύτητας.

Συνοδεύει το ούζο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ (ανά 100g )

Average nutritional values per/Θρεπτικά στοιχεία κατά μέσο όρο ανά 100 g
Energy/Ενεργειακή αξία 333 kcal
1377  kj
Fat/Λιπαρά 29   g
Saturated/Κορεσμένα 71,3   g
Unsaturated/ Ακόρεστα 28,7   g
Carbohydrates/Υδατάνθρακες 1,05   g
Of which sugars/εκ των οποίων σάκχαρα 1,2   g
Fibres/Εδώδιμες ίνες 0   g
Protein/Πρωτεΐνες 16,9   g
Salt/Αλάτι 2,95   g

Διατηρείται στο ψυγείο +2εως+4C.Καταναλώνεται κατά προτίμηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Κατσικίσιο τυρί

Είναι γεγονός ότι οι λάτρεις του κατσικίσιου τυριού δύσκολα το αλλάζουν με άλλο τυρί όσο καλό και αν είναι αυτό. Δεν έχουν άδικο γιατί τα πλεονεκτήματα του γίδινου γάλακτος είναι πολλά και από υγιεινής αλλά [...]