ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
  • 1/4 κουτάλι του γλυκού baking powder.
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού σόδα του φαγητού.
  • 1/2 κουτάλι του γλυκού αλάτι.
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κασέρι ΠΡΟΙΚΑ χοντροτριμμένο.
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού κουάκερ.
  • 6 φέτες μπέικον σοταρισμένο και ψιλικομμένο.
  • 2 αυγά χτυπημένα.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα.
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, την σόδα του φαγητού, το αλάτι, το κασέρι, το κουάκερ και το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ (όλα τα στεγνά υλικά).
  2. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε καλά τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας αρκετά ώστε να υγραθούν καλά όλα τα στεγνά υλικά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 – 40 λεπτά, αν τρυπήσουμε το ψημένο ψωμί με ένα ξυλάκι από σουβλάκι θα πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε το ψωμί σε δροσερό μέρος για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.