Το απόλαυσαν για πρώτη φορά οι παππούδες µας, τους άρεσε, το αγάπησαν, μεγάλωσαν µε αυτό τα παιδιά τους Αυτά µε τη σειρά τους το εκτίμησαν και το πρότειναν στα δικά τους παιδιά. Έτσι κι εμείς σήμερα το εμπιστευόμαστε για τους ίδιους ακριβώς λόγους µε τους γονείς και τους παππούδες µας, για τη γεύση, την ποιότητα και τη νοστιμιά.

Το Κασέρι Προίκα είναι πράγματι εδώ και τρεις γενιές µια σταθερή άξια στο χώρο των ελληνικών τυριών. Ακόμη και σήμερα n εταιρεία «Σταμάτης Προίκας Α.Ε.» έχοντας στο ενεργητικό της εμπειρία τριών γενιών συνεχίζει να παράγει αδιαφιλονίκητα υψηλής ποιότητας παραδοσιακό κασέρι, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές µε τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας και της ολικής ποιότητας. Αποφεύγει µε πάθος τη χρήση πρόσθετων, συντηρητικών, χρωστικών και ομοιωμάτων. Χρησιμοποιεί µόνο γνήσιο ελληνικό γάλα από επιλεγμένα κοπάδια ελεύθερης βοσκής κι έχει στόχο οι καταναλωτές του να αναγνωρίσουν στα τυριά της φυσικές γευστικές απολαύσεις, γεμάτες μεράκι και μνήμες αγνότητας.

Μόλις το δοκιμάσεις καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται για ένα πραγματικό κασέρι, που ανταποκρίνεται στις υψηλές γευστικές προσδοκίες και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου. Εξαιρετικά αρωματικό, πικάντικο, αβίαστα ωριμασμένο είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που προδίδουν ότι φτιάχνεται με μεράκι και με εμπειρία που μετράει πάνω από έναν αιώνα.

Η δύναμη της γεύσης μεταμορφώνει την πιο απλή απόλαυση, μιας λαχταριστής φέτας κασεριού πάνω σε φρεσκοψημένο ψωμί, σε ονειρεμένη. Η γευστική ηδονή παραλύει του κάλυκες της γλώσσας, καθώς προσπαθούν να μαγνητίσουν τις πικάντικες νότες των λιπαρών που αφήνει το ομοιόμορφα λιωμένο κασέρι που συμπληρώνει ζύμες, ζυμαρικά, τάρτες, σουφλέ.

Με το ίδιο κέφι και μεράκι, σήμερα n εταιρεία παράγει και άλλα εξίσου υψηλής ποιότητας τυριά, τα οποία κατάφεραν να κερδίσουν περίοπτη θέση όχι μόνο στα σπίτια μας, αλλά και στις κουζίνες πολλών σεφ. Προκάλεσαν τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας με την φινετσάτη και προσεγμένη εμφάνισή τους και τους κατέκτησαν με την προσωπική νοστιμιά τους.

Κασέρι Προίκα, τυρί Προίκα (κατσικίσιο τυρί), ημίσκληρο τυρί “Σοχινό» για πίτσες και τοστ, καπνιστό κατσικίσιο λευκό τυρί, μυζήθρα, βούτυρο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, πικάντικα τυριά όπως «Σταματίνι, «Πιετίνι», «Φορμαζέλα (σαχανοτύρι)», είναι τα προϊόντα της, που σήμερα σας παρουσιάζει και σας προκαλεί να δοκιμάσετε. Όλα μαζί προικισμένα με ασυναγώνιστη γεύση, μεγάλη θρεπτική αξία, υγιεινή φυσική επεξεργασία, έτοιμα να σερβιριστούν στο πιάτο σας