Νέα

Νέα 2017-11-06T12:20:47+00:00

12/12/2017

Παραδοσιακά, νοστιμότατα και με ανανεωμένη συσκευασία

Categories: Εταιρικά νέα, Νέα|

Τα προϊόντα Προίκα έχουν αποκτήσει νέα συσκευασία. Στη νέα συσκευασία αναγράφεται η διατροφική δήλωση του προϊόντος, οι πιστοποιήσεις που διαθέτει και οι οδηγίες συντήρησής του. Μπορεί η συσκευασία τους να άλλαξε, η γεύση τους και [...]

30/04/2015

Τα τυροκομικά Σταμάτης Προίκας Α.Ε. στο Greek Foods – Success Stories

Categories: Έγραψαν για εμάς, Νέα|

Στη συλλεκτική έκδοση της Koufalis Media Corp., που έγινε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύοντας στην προβολή της ελληνικής παραγωγής, με τίτλο "Greek Foods - Success Stories" παρουσιάζονται ιστορίες [...]

30/11/2008

Βράβευση της κ. Ελένης Προίκα στο Money Show 2008

Categories: Βραβεύσεις|

Στα πλαίσια του Money Show 2008 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργάνωσε η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή με θέμα "Γυναίκα από την τοπική κοινωνία στην κοινωνία της καταξίωσης. [...]

08/06/2008

Βραβεία στην ποιότητα και στο ήθος (Καθημερινή – 8 Ιουνίου 2008)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Σε παραγωγούς, μεταποιητές και εμπόρους ειδών διατροφής δόθηκαν την περασμένη Δευτέρα τα βραβεία του περιοδικού «Γαστρονόμος». Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι της διατροφής και της επικοινωνίας, την πρώτη απονομή των ετήσιων Βραβείων Ποιότητας [...]

Βραβείο Ποιότητας στο Τυροκομείο Προίκας

Categories: Βραβεύσεις|

Στο τυροκομείο "Προίκας" και σε εκλεκτές εταιρείες από όλη την Ελλάδα δόθηκαν τα πρώτα βραβεία ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος της «Καθημερινής» που θεσμοθετήθηκαν με στόχο να αναδειχθούν παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι ειδών διατροφής και να [...]

28/05/2008

Τυράκια με βασιλικό και δυόσμο (Περιοδικό «Οινοχόος» Απρίλιος 2008)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Ο συνδυασμός τους σε τυρί δεν είναι απρόσμενος, τον δοκίμασαν πρώτα στην Κύπρο και πέτυχε απόλυτα, κάνοντας το χαλούμι παγκοσμίως γνωστό. Αυτή η συμπόρευση των αρωματικών με τον λιπαρό χαρακτήρα του πρόβειου γάλακτος μοιάζει τελικά [...]

Η κουζίνα της Μαμάς στην κασερία «Προίκας»

Categories: Εταιρικά νέα|

Στις 6 Μαΐου 2008 η εκπομπή "Η Κουζίνα της Μαμάς" επισκέφτηκε το Σοχό και την τυροκομική μονάδα "Σταμάτης Προίκας". Στην εκπομπή του ALPHA TV, που παρουσιάζει ο Ευτύχιος Μπλέτσας, η κυρία Ελένη Προίκα μαγείρεψε το [...]

28/11/2007

Τυροκομικά προϊόντα ΠΡΟΙΚΑ (Περιοδικό Import Νοέμβριος 2007)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Προίκας τυροκομικά προϊόντα Τα τυριά που παράγει η οικογένεια Προίκα έχουν μια συνταγή παραδοσιακή που περνάει από γενιά σε γενιά χωρίς να αλλοιωθεί με το χρόνο. Το τυροκομείο του Σταμάτη Προίκα στο Σοχό Θεσσαλονίκης μετράει [...]

29/09/2007

Με βαρια … Προίκα την Αγιορίτικη γνώση και το άσβεστο μεράκι (Εφημερίδα «Κέρδος» 29/9/2007)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Το 1890 στο Σοχό, σ' αυτό το πανέμορφο ορεινό χωριό της επαρχίας Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης, ξεκινά η ιστορία της δημιουργίας των παραδοσιακών τυριών της οικογένειας Προίκα. Είναι μία ιστορία 117 ολόκληρων χρόνων, της οποίας [...]

28/07/2007

Οικογένεια προικισμένων τυριών (Περιοδικό Sorbet Ιούλιος 2007)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Το απόλαυσαν για πρώτη φορά οι παππούδες µας, τους άρεσε, το αγάπησαν, μεγάλωσαν µε αυτό τα παιδιά τους Αυτά µε τη σειρά τους το εκτίμησαν και το πρότειναν στα δικά τους παιδιά. Έτσι κι εμείς [...]

10/12/2006

Κασέρι Σοχού: το Προικισμένο (Περιοδικό «Οινοχόος» Δεκέμβριος 2006)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Όταν το ανακαλύψεις, νιώθεις τυχερός και γιατί το βρήκες αλλά και γι' αυτό που δοκιμάζεις! Ένα τυρί από τα "βόρεια", το οποίο ξεπερνά τις γευστικές προσδοκίες που μέχρι σήμερα είχαμε για τα επιτραπέζια κασέρια. Ώριμο, [...]

07/11/2006

Τυροκομείο Προίκα: Η ιστορία ενός αληθινού κασεριού (Περιοδικό «Γαστρονόμος» Νοέμβριος 2006)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Σε ένα τυροκομείο στον Σοχό, στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, η οικογένεια Προίκα εξακολουθεί να φτιάχνει κασέρι με μια μοναδική συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά. Η ιστορία του τυροκοµείου της οικογένειας Προίκα ξεκίνησε πριν [...]

28/02/2006

Γραβιέρα Μέριου (Περιοδικό Wine Plus Φεβρουάριος 2006)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Με το εντυπωσιακό μωβ περίβλημά της, τραβάει αμέσως το βλέμμα. Στο ψυγείο ξεχωρίζει από όλους τους γείτονές της που παίζουν στις συνηθισμένες αποχρώσεις του λευκού και του κίτρινου. Ο λόγος για τη γραβιέρα Μέριου, ένα [...]

20/12/2005

Σταματίνια – Τυράκια με βασιλικό και δυόσμο (Περιοδικό «Οινοχόος» Δεκέμβριος 2005)

Categories: Έγραψαν για εμάς|

Εδώ έχουμε να κάνουμε με χειροποίητα τυράκια από φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό και γίδινο γάλα σε μια κομψή μακρόστενη κυλινδρική φόρμα. Παράγονται στον Σοχό Θεσσαλονίκης, ένα ένα στο χέρι σε πολύ μικρές ποσότητες και γι' αυτό [...]