Τυρί από πρόβειο και γίδινο γάλα ωριμασμένο σε αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Προϊόν ωρίμανσης και κεφιού φτιαγμένο για υψηλές γευστικές απαιτήσεις από ανθρώπους με γνώση τυριού και μεράκι.

Διατροφική Δήλωση  ανά  100g για το Εν ελαίω

Ενέργεια 1724KJ/416Kcal
Πρωτεΐνες 24,6g
Υδατάνθρακες 0,6g
εκ των οποίων Σάκχαρα 0,6g
Λιπαρά 35g
εκ των οποίων Κορεσμένα 23,9g
Αλάτι 3,1g

Το Εν ελαίω διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να αναδεικνύονται όλα τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του.

ΗΜΙΣΚΛΗΡΑ ΤΥΡΙΑ – Εν ελαίω

Ημίσκληρα είναι τα τυριά που, όπως το Εν ελαίω, παράγονται σε δύο στάδια. Το γάλα πήζεται και παίρνουμε ένα πρώτο τυρί το πρόπηγμα (μπασκί). Στην συνέχεια το μπασκί κόβεται σε πολύ λεπτές φέτες και ζυμώνεται μέσα σε νερό θερμοκρασίας 85 °C και μεταβάλλεται σε μια εύπλαστη μάζα σαν ζυμάρι. Στο στάδιο αυτό αλατίζονται και μορφοποιούνται. Η διαδικασία αυτή της επεξεργασίας τους προσδίδει την ικανότητα να λιώνουν όταν θερμαίνονται.

Η ποιότητα των τυριών αυτών έχει άμεση σχέση με την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται και από την παλαιότητά τους:

  • Τα ανώτερα ποιοτικά τυριά παράγονται από φρέσκο ελληνικό γάλα και διαφέρουν αισθητά από τα άλλα.
  • Κάποια παράγονται  από εισαγόμενο μπασκί, δηλαδή έρχονται στην χώρα μας  μετά το πρώτο στάδιο επεξεργασίας, έχουν πολύ μικρό χρόνο ωρίμανσης και είναι μόνον από αγελαδινό γάλα.
  • Τέλος, υπάρχουν και αυτά που παράγονται χωρίς τη χρήση γάλακτος.

Η κασερία της ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. παράγει πολλά και ποιοτικά ημίσκληρα τυριά αποκλειστικά από ελληνικό αιγοπρόβειο ή αγελαδινό γάλα της περιοχής του Σοχού. Χωρίς πρόσθετα , συντηρητικά,  βελτιωτικά ή τεχνολογικά βοηθήματα είναι προικισμένα  με μοναδική γεύση και επίγευση και κατέχουν επάξια ηγετική θέση στον χώρο των τυριών.