Το κεφαλοτύρι είναι ένα δημοφιλές και πολύ γνωστό τυρί που έχει τις ρίζες του στην Βυζαντινή εποχή.

Είναι ένα σκληρό και αλμυρό τυρί που διατηρεί την γεύση του ακόμη και μαγειρεμένο. Γι’ αυτό θεωρείται το ιδανικό τυρί για σαγανάκι στο τηγάνι ή στη σχάρα. Όσο ωριμάζει γίνεται πιο ξερό και αποκτά πιο δυνατή γεύση, γι’ αυτό είναι το ιδανικό τυρί για τρίψιμο στα μακαρόνια, στο παστίτσιο, πάνω από κρέας, πάνω από τις ωμές ή βραστές σαλάτες ή για τα μαγειρευτά λαχανικά.

Μικρά μυστικά… :

  • Κόβεται με μαχαίρι που δεν έχει δόντια.
  • Αφήστε το 2 ώρες έξω από το ψυγείο πριν καταναλωθεί για να φέρει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά του.