Μυζήθρα

Μυζήθρα2020-08-21T09:51:44+02:00

Είναι τυρί αιγοπρόβιου τυρογάλακτος που γίνεται χωρίς την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας γεγονός που το κάνει να είναι το πιο κατάλληλο τυρί για δίαιτα αφού δεν έχει σχεδόν καθόλου λιπαρά ενώ έχει αρκετές πρωτείνες. Παρασκευάζεται χωρίς την προσθήκη πρόσθετων , συντηρητικών , βελτιωτικών γεγονός που επιτρέπει να διαθέτει πλούσια γεύση και αρωματική επίγευση. Έχει μαλακή υφή ,ελαφρώς αλμυρή αλλά δροσερή  γεύση με εμφανή τα αρώματα του γάλακτος. Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο τυρί για όσους προσέχουν πολύ την διατροφή τους , πάνω από τις σαλάτες τριμμένο ,αλλά η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα την χρησιμοποιεί στις πίτες και τα μικρά πιττάκια  σαν την πιο ιδανική  γέμιση.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΛΙΠΟΣ 1gr/100gr

ΠΡΩΤΕΙΝΗ 15,0gr/100gr

ΥΓΡΑΣΙΑ  70,0 gr/100gr

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 3,00gr/100gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ   70kcal/100gr   ,294kj/100gr

Διατίθεται  σε μικρές αεροστεγείς συσκευασίες για οικιακή χρήση και σε συσκευασίες των 15 κιλών για επαγγελματική χρήση (αρτοποιία, σαλάτες κλπ).

Τυριά Τυρογάλακτος

Τυριά τυρογάλακτος χαρακτηρίζονται τα τυριά τα οποία λαμβάνονται με ισχυρή θέρμανση του τυρογάλακτος με ή χωρίς προσθήκη Α) γάλακτος Β) γάλακτος και κρέμας γάλακτος Γ) αλατιού Έχουν υγρασία μέγιστη 60%-70% και λίπος επι ξηρού 70%-50% [...]

Go to Top