Το ΚΑΛΑΘΕΝΙΟ είναι μια μικρή γραβιέρα και το όνομα της προέρχεται από τα καλαθάκια μέσα στα οποία μορφοποιείται.
Είναι σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και βελτιωτικά. Έχει γεύση μεστή, πλούσια, ισορροπημένη και ήρεμη επίγευση.
Καταναλώνεται ωμό σε πιατέλες τυριών, κομμένο σε φέτες δημιουργεί υπέροχα σαγανάκια και τριμμένο συνοδεύει ζυμαρικά.
Διατροφική Δήλωση ανά 100g για το καλαθένιο
Ενέργεια | 1724KJ/416Kcal |
Πρωτεΐνες | 24,6g |
Υδατάνθρακες | 0,6g |
εκ των οποίων Σάκχαρα | 0,6g |
Λιπαρά | 35g |
εκ των οποίων Κορεσμένα | 23,9g |
Αλάτι | 3,1g |
Το καλαθένιο διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία +2 έως +4 °C και προτείνεται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να αναδεικνύονται όλα τα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του.
Διατίθεται σε συσκευασία περίπου των 300g.