Tο Βραβείο Ανώτερης Γεύσης (iTQi Superior Taste Award) απονεμήθηκε στο Κασέρι (Π.Ο.Π.) Προίκα Σοχού, το οποίο ξεχώρισε ανάμεσα σε προϊόντα από ολόκληρο τον κόσμο στον φημισμένο διαγωνισμό του Διεθνούς Οργανισμού Γεύσης και Ποιότητας (International Taste & Quality Institute – iTQi) στις Βρυξέλλες όπου αξιολoγούνται και επιβραβεύονται τρόφιμα και ποτά ανώτερης γεύσης της διεθνούς αγοράς.
Στην τελετή βράβευσης η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στο Cercle Royal Gaulois στις Βρυξέλλες το βραβείο παρέλαβε η Ευφροσύνη Προίκα, Export Manager της εταιρείας ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε.
Στην ιδιαίτερα λαμπρή τελετή βράβευσης, όπως και στην εκδήλωση στο Théatre Royal du Parc που ακολούθησε, συμμετείχαν καταξιωμένοι Σεφ, γευσιγνώστες και σημαντικές προσωπικότητες από διάφορες χώρες, ανάμεσά τους ο Alan Coxon, Chef και παρουσιαστής της Βρετανικής τηλεόρασης και ο Ferran Centelles, Sommelier του Restaurant El Bulli, ενώ συμμετείχε και μίλησε και η Ελληνίδα πρέσβης της Ελλάδας στις Βρυξέλλες κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών επισημάνθηκαν τα ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια με τα οποία αξιολογούνται τα διάφορα προϊόντα, η ιδιαίτερα σημαντική αξία του βραβείου και η προστιθέμενη αξία που προσδίδει στο βραβευμένο προϊόν.
Η βράβευση αυτή αποτελεί ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. και επιβράβευση της εστίασης διαχρονικά της διοίκησης της εταιρείας στην αυθεντικότητα και την εξαιρετική ποιότητα σύμφωνα πάντα με τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.