Με το εντυπωσιακό μωβ περίβλημά της, τραβάει αμέσως το βλέμμα. Στο ψυγείο ξεχωρίζει από όλους τους γείτονές της που παίζουν στις συνηθισμένες αποχρώσεις του λευκού και του κίτρινου. Ο λόγος για τη γραβιέρα Μέριου, ένα ακόμη ξεχωριστό τυρί που δημιούργησε η οικογένεια προίκα από το Σοχό Θεσσαλονίκης. Σωστή αναλογία σε αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα και πολύχρονη εμπειρία στην τυροκομία, μας δίνουν μια γευστικής και αρωματικής έντασης γραβιέρα. Βρίσκει επάξια τη θέση της σε πιάτα ελληνικών κίτρινων τυριών, αλλά δίνει επίσης και θαυμάσια αποτελέσματα στη μαγειρική, γιατί λειώνει εξαιρετικά. Kυκλοφορεί σε κεφάλι του ενός κιλού.