Π.Ο.Π.

Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν. Είναι μια εγγύηση διαρκείας που μπορεί αναμφίβολα να χρησιμοποιείται για το προϊόν επί αιώνες, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα, τα οποία εναπόκεινται στον πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές αυτές να τα διατηρήσει και να τα αναπτύξει.
 

Κασέρι Προίκα Βιολογικό

 

Το κασέρι Σοχού

Το ΚΑΣΕΡΙ της εταιρίας ΠΡΟΙΚΑ είναι ένα από τα γνωστότερα τυριά της Μακεδονίας. Παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Προίκα, χωρίς πρόσθετα και αλλοιώσεις αλλά με μεράκι και αβίαστη μαεστρία. Αρωματικό, με ελαφριά μαστιχωτή αίσθηση και πολύ δύσκολη παρασκευή, καταφέρνει να κερδίζει παντού τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Εγκεκριμένο προϊόν Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), που παράγεται από 100% αιγοπρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής στις βουνοπλαγιές του Όρους Βερτίσκου και συσκευάζεται στις πρότυπες σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης Προίκα. Η διαδικασία παραγωγής του ΚΑΣΕΡΙΟΥ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του σεβασμού στην ποιότητα και της άριστης εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ενώ εφαρμόζονται οι σύγχρονες αρχές της ολικής ποιότητας.

 

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Υγρασία 42,5%, Λίπος 42%, Πρωτεΐνες 25,8%, Αλάτι 3,1% PH 5,7%

 

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ Διατηρείται σε μέρος δροσερό, αεριζόμενο και σε θερμοκρασία 6-8 βαθμών Κελσίου, μέσα στο ψυγείο, στην αρχική του συσκευασία (κερί). Δύο ώρες περίπου πριν το σερβίρουμε πρέπει να το βγάλουμε από το ψυγείο, να το αφήσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να απελευθερώσει όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά στοιχεία (άρωμα, γέυση κ.λ.π.). Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ συνδυάζεται με δυνατά κόκκινα κρασιά, ή με γλυκά λευκά κρασιά και με φρούτα και ξηρούς καρπούς.

 

ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ θα το αναζητήσετε στους πάγκους τυριών των σουπερ-μάρκετ, όπου υπάρχει σε κεφάλια των 8 κιλών (και πωλείται τεμαχισμένο) ή σε φόρμες μακρόστενες για λεπτές τετράγωνες φέτες.