Σκληρα Τυριά

Από αιγοπρόβειο γάλα

Εν ελαίω
 

Από αγελαδινό γάλα

Κεφαλοτύρι
Γραβιέρα
Μέριου

Κεφαλοτύρι

 

Κεφαλοτύρι

Σκληρό τυρί που παρασκευάζεται από γίδινο κυρίως γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής. Παρασκευάζεται με την παραδοσιακή συνταγή του κεφαλοτυριού χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Έχει αλμυρή και πικάντικη γεύση και ένα μοναδικό άρωμα που επιτυγχάνεται με την ωρίμανση. Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο, σε τυρόπιτες, σαν «σαγανάκι» και στα μακαρόνια.