Μαϊσιο και κατσικίσιο

 

Τυρί Προίκα

Οι λάτρεις των δυνατών γεύσεων πάντα αναζητούν τυρί που να έχει παραχθεί το μήνα Μάιο. Αυτοί γνωρίζουν ότι ένα τέτοιο τυρί περικλείει όλα τα αρώματα και την ζωντάνια της φύσης του πιο όμορφου μήνα, του Μαΐου. Το γάλα ζώων που βόσκουν ελεύθερα στο βουνό τα ευωδιαστά χόρτα της ελληνικής φύσης έχει αιχμαλωτίσει ανεπανάληπτες ευωδιές και το τυρί που παράγεται από ένα τέτοιο γάλα απλώνει πάνω στην παλέτα της γεύσης αρώματα δυνατά συνταιριαγμένα όμως μεταξύ τους σε μια αρμονική θεϊκή πανδαισία. Το κατσικίσιο γάλα θεωρείται ότι είναι το πιο ευωδιαστό αλλά και το πιο δημοφιλές γάλα των απαιτητικών τυροφάγων. Εμείς, έχοντας γνώση και εμπειρία ,διαλέγουμε κάθε χρόνο τον μήνα Μάιο το γάλα από άγρια κατσίκια που βόσκουν ελεύθερα στο βουνό σε υψόμετρο 1000 μέτρων και παράγουμε ένα ημίσκληρο τυρί για να δώσουμε στους λάτρεις των δυνατών γεύσεων το τυρί που εναγωνίως ψάχνουν και που τους ταξιδεύει σε παλιές αγνές και αξεπέραστες μνήμες. Αυτό το τυρί είναι το ΜΑΙΣΙΟ & ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ. Παράγεται μόνο δύο μέρες τον μήνα Μάιο μετά από βροχή που ακολουθείται από 5μέρες ανομβρίας και εφόσον η θερμοκρασία του περιβάλλοντος έχει διατηρηθεί σχετικά χαμηλή, από ζώα που έχουν βοσκήσει σε συγκεκριμένη περιοχή του όρους Βερτίσκου, σε μικρά κεφάλια του 1κιλου. Έχει λίπος 40%και υγρασία 40-42%, χωρίς τη χρήση πρόσθετων και συντηρητικών και διατίθεται στην κατανάλωση μετά από παλαίωση τουλάχιστον 5 μηνων ώστε να μπορεί να αποδώσει όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.